Wildlands Adventure Zoo

Op 25 maart opent het nieuwe Dierenpark Emmen zijn deuren!

Als Fresh Forward zijn we erg trots dat we in 2006 met een dreamteam de basis hebben gelegd voor dit nieuwe leasure & adventure park. Soms duurt het even tot de realisatie, maar dan heb je ook wat! Een echt belevingspark waar zintuiglijk beleven, avontuur en interactie centraal staan.

In 2006 werd een dreamteam geformeerd met de opdracht een next level dierenpark te creëren. De toenmalige directeur realiseerde zich dat de bestaande plannen te incrementeel waren. Ze bouwden te zeer verder op het idee van een dierenpark zoals we dat al kenden. Het moest een innovatief park worden met een magnetische aantrekkingskracht, passend bij de veranderende recreatiebehoeften. Maar hoe doe je dat? Ideeën waren er te over, maar er was ook discussie, uiteenlopende visies en kritiek. Het ging immers ook niet zo goed met het park. En er was geen gemeenschappelijke droom!

Met het dreamteam gingen we aan de slag om de droom voor het nieuwe dierenpark te maken. Inclusief de uitdaging om ook een nieuw theater voor Emmen mee te nemen in de conceptontwikkeling. Dat bracht het dreamteam al snel op het idee om het nieuwe dierenpark te zien als een avontuurlijk en interactief “theater”, waar toevallig dieren wonen maar waar veel meer te beleven is dan alleen maar “kijken”.

De oorspronkelijke uitwerking bestond uit 4, later 3 belevingswerelden, gebaseerd op de soorten klimaat waarin dieren verblijven (warmte/jungle, droogte/savanne, koude/poolklimaat). Op die manier konden in elke wereld dieren gehuisvest worden die in een bepaalde klimaatzone thuishoren. Elk van de werelden is een creatieve interpretatie van een klimaatzone waarin van alles te beleven is wat past in deze wereld. Elke wereld heeft meerdere “routes” zodat bezoekers kunnen kiezen op welke manier ze de wereld ervaren. Denk bijvoorbeeld aan een Jungle trail, een rivier waar je langs de dieren heen vaart of een 4D simulator waarmee je het Poolgebied in al zijn facetten leert kennen.

Het dreamteam had de ambitie om niet meer een dierenpark maar een BELEVENSpark te maken en het ziet er naar uit dat dit ook gelukt is! Nog even aftellen tot de opening!